Membri

Ciprian Dobre

Profesor

Ciprian Dobre este profesor universitar in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare si coordonator al laboratorului MobyLab al Universitatii Politehnica din Bucuresti. Specialist in sisteme distribuite, este autorul unor realizari stiintifice in domeniile Internet of Things, procesarea datelor, calcul mobil si Cloud, tehnologii inteligente mobile si urbane, retele de comunicatie, eHealth, modelare si simulare, etc. Cariera sa a debutat prin participarea la realizarea tehnologiilor suport pentru calcul distribuit la CERN, Elvetia. Ulterior, a lucrat alaturi de California Institute of Technology (Caltech, SUA), simultan continuand cu formarea unor directii de excelenta in cercetare in UPB. Ca cercetator, i-a fost acordat premiul “Gheorghe Cartianu” al Academiei Romane, premiul IBM Faculty Award, premii CENIC si diverse distinctii Best Paper Award. Este coordonator sau participant in diverse proiecte de cercetare nationale si internationale. Mai multe detalii pe https://cipsm.hpc.pub.ro/.

Email: ciprian.dobre@upb.ro

Florin Pop

Profesor

Bio

Email: florin.pop@upb.ro

Elena Apostol

Conferentiar

Elena-Simona Apostol este conferentiar la Departamentul de Calculatoare, Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica din Bucuresti. A obtinut diploma de doctor in domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei cu specializare in Managementul Serviciilor in Sisteme Distribuite Eterogene in anul 2014 de la Universitatea Politehnica din Bucuresti. A făcut un stagiu postoctoral la Microsoft Research-Inria Joint Center in Paris, Franta, unde a lucrat la solutii eficiente de management a task-urilor si analiza Big Data in domeniul Bioinformatic. Interesele sale de cercetare sunt in domeniile: Big Data Analytics, Cloud Computing, Time Series Analysis, Data Science, Machine Learning, Deep Learning, Natural Language Processing si Data Mining.

Email: elena.apostol@upb.ro

Ciprian-Octavian Truica

Sef de lucrari

Ciprian-Octavian Truica este sef de lucrari la Departamentul de Calculatoare, Facultatea de Automatică si Calculatoare, UPB. A obtinut diploma de doctorat in domeniul Calculatoare si Tehnologia Informatiei cu specializare in Managementul si Analiza Datelor Textuale in anul 2018 de la UPB. A facut un stagiu postdoctoral in cadrul Departamentului de Calculatoare de la Universitatea din Aarhus, Danemarca. In timpul studiilor de doctorat, a facut un stagiu de cercetare in cadrul Laboratorului ERIC, Universitatea din Lyon, Franta. Interesele sale de cercetare sunt in domeniile Big Data, Managementul Datelor, Invatare Automata, Prelucrarea Limbajului Natural si Analiza Seriilor de Timp.

Email: ciprian.truica@upb.ro

Radu-Ioan Ciobanu

Conferentiar

Radu-Ioan Ciobanu este conferentiar la Departamentul de Calculatoare al Facultatii de Automatica si Calculatoare din UPB. A obtinut doctoratul cu distinctia Summa Cum Laude la aceeasi facultate in anul 2016. A lucrat in domeniul dispozitivelor mobile mai bine de 9 ani, avand experienta atat in startup-uri, cat si in corporatii. Interesele sale includ retele mobile si oportuniste, cloud computing, Internet of Things, Ambient Assisted Living, etc. De-a lungul carierei, a fost implicat in mai multe proiecte nationale si internationale de cercetare, fiind in momentul de fata responsabil de partener in cadrul proiectului H2020 SmartAgriHubs si director al proiectului national FARGO din cadrul PCE 2021.

Email: radu.ciobanu@upb.ro

Catalin Gosman

Sef de lucrari

Bio

Email: todo@upb.ro

Catalin Negru

Cercetator

Bio

Email: todo@upb.ro

Mihnea Muraru

Sef de lucrari

Bio

Email: todo@upb.ro

Valeriu Stanciu

Asistent, doctorand

Bio

Email: todo@upb.ro

Dorinel Filip

Asistent, doctorand

Bio

Email: todo@upb.ro

Silviu Pantelimon

Asistent, doctorand

Silviu-George Pantelimon este asistent si doctorand in Departamentul de Calculatoare, Facultatea de Automatica si Calculatoare, UPB. Studiile sale incepute in anul 2020 se concentreaza in principal pe utilizarea teoriei categoriilor, o ramura a matematicii, pentru stiinta calculatoarelor. Desi lucreaza de cativa ani în domeniul sistemelor Cloud, unde a participat la realizarea mai multor proiecte, marea lui pasiune ramane explorarea diverselor paradigme si stiluri de programare, sperand ca prin studiile sale doctorale sa poata automatiza diverse aspecte din dezvoltarea sistemelor software complexe.

Email: silviu.pantelimon@upb.ro

Alexandru-Ionut Mustata

Asistent, doctorand

Alexandru-Ionut Mustata este student la doctorat in domeniul sistemelor distribuite in cadrul grupului de cercetare MobyLab. Este pasionat de domeniului algoritmilor si de cel al design-ului de sisteme si ii place sa predea materii legate de aceste aspecte in cadrul facultatii.

Email: alexmustata19@gmail.com

Andrei Crividenco

Asistent, doctorand

Bio

Email: todo@upb.ro

Alexandru Petrescu

Asistent, doctorand

Alexandru Petrescu este asistent universitar in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare si membru al laboratorului MobyLab al Universitatii Politehnica din Bucuresti. Doctorand in Inteligenta Artificiala si detinator al unor titluri precum Microsoft AI MVP, Microsoft Certified Trainer, Microsoft Technical Associate on AI sau Microsoft Learn Student Ambassador Gold, Alexandru lucreaza si la Microsoft ca “Azure Cloud & AI Consultant”. Atat studiile de licenta (C4 la ACS), cat si cele de Master (IA la ACS), s-au finalizat cu publicarea de lucrari la conferinte. Mai multe detalii se gasesc pe https://alexpetrescu.net/.

Email: me@alexpetrescu.net

Alexandru Hogea

Asistent, doctorand

Bio

Email: todo@upb.ro

Radu-Corneliu Marin

Doctor

Radu-Corneliu Marin este fost doctorand in cadrul MobyLab si Android Community Lead la Cognizant Softvision. Are mai mult de noua ani de experienta in dezvoltarea aplicatiilor Android, iar domeniile de cercetare de care este pasionat includ sistemele mobile, retelele device-to-device si oportuniste, mobile cloud computing, etc. Este implicat in partea de aplicatii a materiei Mobile Computing.

Email: radu.marin@cti.pub.ro

Tudor Rogojanu

Doctorand

Tudor Rogojanu este inginer software full stack cu peste 10 ani de experienta in realizarea a numeroase aplicatii, pasionat de o varietate de domenii IT, de la hardware si aplicatii mobile, la IOT si website-uri. De-a lungul carierei, a realizat aplicatii desktop, mobile si web, precum si software embedded, fiind mereu interesat sa invete lucruri noi si sa ia parte la noi provocari. Este licentiat in calculatoare, detine un master in managementul afacerilor, precum si un nanodegree Udacity in Mobile Web Apps. Pe partea de “tech stack”, are experienta in Java, Javascript, HTML, CSS, PHP, SQL, (Micro) Python, Scala, React, AngularJS, Ionic, Cordova, Elasticsearch, Symfony, Slim, Electron, Node Red, Magento, PrestaShop, etc.

Email: todo@upb.ro

Cosmin-Stefan Stoica

Doctorand

Bio

Email: todo@upb.ro

Cristian Condruz

Student

Bio

Email: todo@upb.ro

Olimpia Ursu

Studenta

Bio

Email me: todo@upb.ro

Irina Toma

Cercetator

Bio

Email: todo@upb.ro

Valentin Cristea

Profesor, membru onorific

Bio

Email: todo@upb.ro

%d bloggers like this: